Dáág perfectionist in mij

Remedie 1:  Wees je eigen beste vriend/vriendin!! Spreek jezelf niet zo streng toe als je even de mist in gaat van wat ben ik toch een sukkel. Een goed alternatief c/q wapen hiertegen : Zelf compassie, behandel jezelf zoals je een goede vriendin zou behandelen. Mensen met zelfcompassie zijn aardig voor zichzelf, ook als ze falen en fouten maken. Ze branden zichzelf niet af, maar troosten zichzelf. Nee ik ben niet perfect, ik maak fouten en ben wel eens onzeker net als ieder ander. Maar ik ben het waard om liefde te ontvangen en erbij te horen.

Remedie 2: Laat je echte imperfectie gezicht zien. Aan de buitenwereld wil je je altijd op z’n best laten zien. Maar voor onze minder mooie kanten zoals: Angsten, schaamte, jaloezie, laten we niet merken. “ZET JE MASKER AF”. Dat opent niet alleen de deur naar vreugde, geluk en dankbaarheid. Het maakt je ook ’n stuk menselijker. Mooie regel, wat je wakker schud als je weer eens alles onder controle wilt houden en perfect wilt maken.

Overal zit wel eens een barst in, daardoor kan het licht naar binnen stromen. Het kan je eraan herinneren dat onze imperfecties géén gebreken zijn maar bewijzen dat we allemaal samen in het zelfde schuitje zitten. Imperfect, maar wel samen 🙂 .

De perfectie wat je nastreeft gaat ten koste van jezelf!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *